Over ons

Verschillende Amersfoortse fotografen werken wederom met veel enthousiasme aan de uitgave van Met het Oog op Amersfoort. Acht jaar geleden kwam de eerste editie uit van het fotojaarboek. Met het Oog op Amersfoort # 2016 ligt vanaf 24 november 2016 in de winkel. Een fotoboek, dat in woord en vooral beeld het jaar 2016 in Amersfoort verrassend weergeeft.

De foto’s voor het boek worden gemaakt door De Amersfoortse Fotografen. Deze club bestaat uit professionele fotografen, die gemeen hebben dat ze van Amersfoort houden en er werken. In de voorgaande jaren leidde dat tot een prachtig fotoboek, dat met veel enthousiasme werd ontvangen.

Met het Oog op Amersfoort is een initiatief van de gelijknamige stichting. Doel van de stichting is een bijdrage te leveren aan de geschiedschrijving van Amersfoort door elk jaar een fotoboek uit te brengen over de stad. Het bestuur van de stichting bestaat uit Harold Warmelink (directeur theater de Flint , Marco Hofste (fotograaf), Pieter Klaasse en Willem Meuleman (journalist). De stichting wil een kwalitatief goed boek zonder hautain te zijn, wil op een vrolijke maar serieuze manier een tijdsbeeld van Amersfoort neerzetten gedurende een groot aantal jaren.